Редакция на Имперски Времена

Вестник "Имперски Времена"

Няколко думи за изданието

Вестникът се издава от 1824 г. и досега са издадени 1000 редовни броя и над 400 извънредни издания, свързани с отразяването на важни световни събития и кризисни ситуации. Седалището е в град Локарно, Швейцария и първите си стъпки вестника прави като локален, отразявайки преди всичко местни новини. Но скоро, благодарение на уменията и енергията на хората, които го списват, както и на разрастването на екипа от репортери, изданието разширява охбвата си до общоевропейски, като се откриват допълнителни редакции в кажи-речи всички европейски столици (първата "местна" редакция извън Швейцария е в Лондон). След 1892 г. вестникът открива първите си редакции извън Европа, като тази политика започва от Ню Йорк, скоро последван от седалище в Токио и Шанхай.
От 1900 г. насам вестникът има амбицията да отразява всички световни събития и да доставя на своите читатели своевременни, интересни и прилично истински вести, както и разнообразни други материали, сред които интервюта с известни личности от политическия, икономическия и културен живот, както и разнообразни есета, анализи и прогнози, написани от най-изтъкнатите специалисти от световна величина в съответната област.

Световното издание на вестника излиза кажи-речи всеки месец, а при нужда се пускат и допълнителни притурки или специални издания.


За контакти с редакцията: am__gul@abv.bg